Toeristen geëvacueerd vanwege bosbrand Spanje

time icon
EPA

De Costa Blanca kampt met een hevige bosbrand. Zo'n duizend mensen zijn uit voorzorg uit het gebied aan de Spaanse zuidoostkust geëvacueerd.

Er zitten veel vakantiegangers. Bekende badplaatsen als Benidorm en Calp liggen niet ver bij de vuurzee vandaan.

Droogte

De brand ontstond in een natuurpark in de bergen bij het dorp Benitachell. Al snel breidde het vuur zich uit naar bewoond gebied. Enkele woningen zijn afgebrand.

De brandweer heeft moeite om de brand onder controle te krijgen. Door de hoge temperaturen en de droogte van de laatste maanden grijpt het vuur snel om zich heen. De autoriteiten hopen dat de wind, die het vuur doet oplaaien, gaat liggen.

Tot nu toe is al zo'n 350 hectare natuurgebied in vlammen opgegaan.

Een helikopter laat water vallen boven het brandende natuurgebied EPA

Gisteravond leek het vuur onder controle te zijn, maar nadat de brandweer was gestopt met blussen, laaide het op twee plekken weer op. De politie denkt dat het vuur is aangestoken en is op zoek naar de dader(s).

Nadat het vuur was opgelaaid, besloten de autoriteiten buurtschappen vlak bij de brand te evacueren. Zo'n 250 mensen konden niet bij familie of vrienden terecht en hebben de nacht doorgebracht in een pand van de gemeente. 72 anderen sliepen in een schoolgebouw.

STER Reclame