In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Bloemencorso Zundert geplaagd door harde wind

  • Foto: @corsozundert
    De (te) windgevoelige praa;wagen van Heikant
  • Foto: @corsoszundert
    De (te) windgevoelige praalwagen van buurtschap Veldstraat

Twee praalwagens mogen niet meedoen aan het fameuze bloemencorso van Zundert. De veiligheidscommissie van de organisatie heeft dat besloten vanwege de harde wind. De wagens zijn relatief hoog en open en daardoor windgevoelig. De wind heeft ook schade veroorzaakt, schrijft Omroep Brabant.

Het bloemencorso in de Brabantse plaats wordt jaarlijks gehouden tijdens het eerste weekend van september. Alle buurtschappen in en rond Zundert bouwen gigantische praalwagens die ze versieren met dahlia's. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland op het evenement af; deze editie trok volgens de organisatie 75.000 mensen.

Molenwiek

Aan de tocht zouden 20 wagens meedoen. De geweerde wagen van buurtschap Veldstraat stelt een man voor die in een molenwiek klimt. De praalwagen van Heikant die niet mee mag rijden, heet 'Technica di natura'. De organisatie spreekt over een 'ontzield corso'.

Het bloemencorso in Zundert wordt dit jaar voor de 75e keer gehouden. Het is 's wereldse grootste dahliacorso. De traditie is cultureel erfgoed. De bouwers zijn maanden bezig met het optuigen van de wagens.

Advertentie via Ster.nl