Rusland krijgt WK biatlon ondanks IOC-oproep

De 4 x 7,5 kilometer estafette tijdens de WK biatlon in Oslo in maart EPA

De internationale biatlonunie IBU heeft zich weinig aangetrokken van de oproep van het IOC om vanwege alle dopingperikelen voorlopig geen grote toernooien meer toe te kennen aan Rusland. De IBU besloot namelijk dat de WK biatlon in 2021 in de Russische stad Tjoemen zullen worden gehouden.

Tjoemen was samen met het Tsjechisch Nové Mesto en het Sloveense Pokljuka in de race voor de organisatie. Maar op het IBU-congres in het Moldavische Chisinau koos een meerderheid voor het West-Siberische Tjoemen.

Het Internationaal Olympisch Comité had alle wintersportbonden in juli opgeroepen voorlopig geen grote toernooien meer in Rusland te organiseren. Aanleiding was het zogeheten McLaren-rapport, waarin werd aangetoond dat de Russische overheid rond de Olympische Spelen in Sotsji een grootschalig dopingprogramma heeft ondersteund.

Uit het rapport bleek onder meer dat er juist in het biatlon veel door de Russen is gefraudeerd. In zeker tien gevallen werd aangetoond dat Rusland met urinemonsters van biatleten had gerommeld.

STER Reclame