Omvang schade tankstation bij daglicht goed te zien

De aanrijding die gisteravond een grote brand veroorzaakte in een tankstation langs de A12 bij Gouda was opzettelijk. De automobilist heeft tegen de politie verklaard dat hij zelfmoord wilde plegen door hard tegen het station te rijden.

De 33-jarige man uit Almere reed rond 23.50 uur in op tankstation De Andel. Zijn auto kwam tegen een pomp terecht, die daardoor in brand vloog. Al snel breidde het vuur zich uit over het hele tankplatform en de winkel. 

Een getuige trok de bewusteloze bestuurder uit de auto. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij behalve een gebroken elleboog geen verwondingen heeft opgelopen.

Onderzocht wordt of de automobilist alcohol had gedronken. Hij is vastgezet op verdenking van brandstichting en poging tot doodslag.

Brand verwoest tankstation op A12 bij Gouda

De brand heeft het Shell-station volledig verwoest. Ook enkele auto's gingen in vlammen op. Doordat de noodstops op de benzinepompen werden geactiveerd, kon het vuur de brandstoftanks niet bereiken. Behalve de Almeerder is niemand gewond geraakt.

Omwonenden van het tankstation vertelden tegen een lokale zender dat ze iets voor twaalven een harde knal hoorden. Ook zeiden ze dat ze een enorme stank roken. Uit foto's van vanochtend blijkt hoe groot de schade is na de brand.

STER reclame