1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Zware Syrische bombardementen in provincie Hama

De Syrische luchtmacht heeft zware bombardementen uitgevoerd in de provincie Hama, in het westen van het land. Het Londense Observatorium voor de Mensenrechten en de Syrische staatstelevisie melden tientallen doden.

De bombardementen concentreren zich op gebieden in de provincie die in de afgelopen dagen door opstandelingen zijn veroverd. Het leger van president Assad begon vandaag een tegenoffensief om de strategisch belangrijke gebieden te heroveren.

De staatstelevisie noemt de opstandelingen zoals altijd terroristen.  

Halfaya

Eergisteren veroverden rebellen de stad Halfaya. In die actie werkten het Vrije Syrische Leger samen met de jihadistische brigade Jund al-Aqsa. De stad ligt aan de weg die de kustgebieden verbindt met de snelweg tussen Aleppo en Damascus. Jund al-Aqsa zette zelfmoordterroristen in bij de verovering van legerposten bij de stad.

De val van Halfaya houdt een bedreiging in voor steden in de buurt, waar vooral alawieten en christenen wonen die loyaal zijn aan het bewind-Assad.

Een rebellenleider zei eergisteren dat de stad wordt gezuiverd "en dat de regering meer verrassingen kan verwachten". Enkele dorpen in de omgeving zijn ook al in handen van de rebellen gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl