Na een botsing met een auto in Twello hebben de reizigers van de internationale trein van Amsterdam naar Berlijn anderhalf uur vastgezeten voor ze de trein konden verlaten. De bestuurder van de auto, een man van 34 uit Twello, is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur door onbekende toedracht. De auto raakte de trein aan de zijkant. Na de botsing reed de trein nog een stuk door, omdat de machinist en de conducteur niets hadden gemerkt. Een passagier die het zag gebeuren, trok aan de noodrem. De politie en ProRail willen hem graag spreken, om hem te bedanken maar ook omdat hij getuige van het ongeluk was. 

De trein kwam tot stilstand op de brug over de IJssel bij Deventer. Op die plek is ontruiming niet toegestaan. 

De gestrande trein op de brug bij Twello Leo van 't Hul

Een speciale evacuatietrein werd daarom naar Twello gereden om de passagiers te ontzetten. Dat duurde anderhalf uur. De evacuatietrein werd naast de trein naar Berlijn gezet. Daarna werd er met loopplanken een verbinding gemaakt en konden de passagiers overstappen.

De hulptrein reed daarna naar station Deventer. De passagiers, 350 tot 400 mensen, bleven ongedeerd. De trein naar Berlijn is zo zwaar beschadigd dat hij niet meer kan rijden.

Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn is in beide richtingen gestremd. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.

STER reclame