NOS Wielrennen

Het gewone leven gaat verder op een gouden fiets

Na olympisch goud in de wegwedstrijd en een eindeloze reeks felicitaties begint voor Anna van der Breggen het gewone leven weer in de Ladies Tour. Datzelfde geldt voor Ellen van Dijk, die in Rio goud verspeelde door een stuurfout in de tijdrit.

Het gewone fietsleven van Van der Breggen en Van Dijk begint weer

De Ladies Tour. Zes dagen fietsen door Nederland, met als startpunt Tiel. "Heel fijn om weer te fietsen. Dat is er de afgelopen weken een beetje bij ingeschoten, maar dat is ook niet erg", zegt Van der Breggen.

"Nu lekker weer doen wat je altijd doet. En het is ook wel weer nodig, want er komen belangrijke kampioenschappen aan. De knop moet weer om."

Ook voor Van Dijk gaat het leven verder na haar stuurfout in Rio. "Het doet natuurlijk nog steeds veel pijn. Het is iets dat eeuwig zonde blijft."

Hoewel Van der Breggen de nuchterheid zelve is, zal de herinnering aan de gouden dag in Rio de Janeiro nooit ver weg zijn. Haar sponsor liet speciaal voor haar een fiets bouwen waarin gouden accenten zijn aangebracht.

De olympisch kampioen is er trots op. "Heel mooi. Leuk om op te rijden, vooral als ik moe ben. Dan denk ik: kom op, je rijdt op een gouden fiets!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl