Bondscoach Danny Blind (m) ziet ook zijn assistent Marco van Basten (r) vertrekken
NOS Voetbal

Blind: bizar wat er de afgelopen weken is gepasseerd

Niemand hoeft medelijden te hebben met Danny Blind. De bondscoach van het Nederlands elftal is wel teleurgesteld dat zijn assistenten Dick Advocaat en Marco Van Basten zo snel afhaken.

"Ik wist dat het transferwindow nog open is, maar dat mijn assistenten zo goed in de markt zouden liggen.....", zei hij op een persconferentie in de aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Griekenland en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. "Het is bizar was er de afgelopen weken allemaal is gepasseerd."

Blind: bizar wat er allemaal is gebeurd

Blind raakte onlangs assistent Advocaat kwijt, die plotseling naar Fenerbahçe vertrok. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen stapt ook op en maandag lekte uit dat Marco van Basten Oranje eveneens verlaat. Hij gaat zich binnen wereldvoetbalbond FIFA bezighouden met hervormingen van het voetbal.

Tegenvaller

Daarnaast moet teammanager Hans Jorritsma tegen de zin van Blind in plaatsmaken. "Natuurlijk valt dat tegen. Ik vraag ze niet voor niets. Je gaat samen een overeenkomst aan met het idee het samen af te maken", zei Blind over het aanstaande vertrek van Van Basten, die Oranje uiterlijk in november verlaat.

"Ik heb Marco vorige week gesproken en gezegd dat ik in elk geval de duels dit kalenderjaar samen wil afmaken. Dan is er een periode van vier maanden zonder interlandvoetbal en kunnen we toewerken naar een nieuwe situatie."

Blind heeft zelf geen moment aan stoppen gedacht

Door alle commotie rond de KNVB en Oranje heeft Blind geen enkel moment gedacht zelf ook te vertrekken. "Nee", ik moet er zakelijk naar kijken. Zo zit ik er ook in. Bij Advocaat en bij Marco."

"Ik probeer me ook te verplaatsen in een ander. Ik kan me bij Marco voorstellen dat hij hier interesse voor heeft. Ik weet hoe hij begaan is met de voetbalsport."

Blind denkt dat alle heisa geen invloed op de resultaten zal hebben. "De spelers zullen dit niet als zware bagage in hun hoofd meenemen."

Blind: niemand hoeft mij zielig te vinden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl