Hans van Breukelen
NOS Voetbal

'Van Breukelen is de volgende die op moet stappen'

Het is een chaos bij de KNVB in Zeist. Het rijtje grote namen dat het Nederlands Elftal de rug toekeert, wordt met de dag langer. Assistenten Ruud van Nistelrooij en Dick Advocaat stapten al eerder op, Ruud Gullit bedankte onlangs voor de eer na onenigheid in de onderhandelingen en nu verlaat ook Marco van Basten het elftal van bondscoach Danny Blind.

En dat terwijl directeur Bert van Oostveen gisteren zijn afscheid aankondigde. "Eigenlijk kan Blind niet meer tegenvallers hebben", constateert voetbalcommentator Arno Vermeulen.

Bovendien wacht Oranje een interlandweek met de eerste WK-kwalificatiewedstrijd over precies een week. "Die wedstrijd tegen Zweden is cruciaal. Als Nederland die verliest, dan zal Blind waarschijnlijk ook moeten opstappen."

Vermeulen over chaos bij Oranje

De situatie is verre van ideaal. "Dit leidt af", vervolgt Vermeulen. "Het is te hopen dat Blind in elk geval elf spelers heeft voor die wedstrijd."

De nieuwbakken technisch directeur, Hans van Breukelen, heeft ondertussen zijn handen vol aan crisismanagement. De stukgelopen onderhandelingen met Gullit worden hem aangerekend. "Van Breukelen begon afgelopen vrijdag met een grote persconferentie. Daar meldde hij dat hij van transparantie hield. Hij was heel lang aan het woord, maar heeft toen maar een deel van het verhaal verteld. Hij wist namelijk al dat Van Basten naar de FIFA wilde. Hij kon niet meer zeggen, zegt hij nu."

Zijn optreden is tegenstrijdig met het begrip transparantie. Dus stelt Vermeulen: "Hij is eigenlijk de volgende die gewoon op moet stappen. Van Breukelen had die persconferentie nooit moeten beleggen, hij is nu al ongeloofwaardig."

Stekelenburg langs de lijn bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl