Richard Plugge, directeur van Lotto-Jumbo ANP

Wielerploeg Lotto-Jumbo is in afwachting van mogelijke compensatie voor het uitvallen van Steven Kruijswijk in de Ronde van Spanje. De Nederlandse troef reed in de slotfase van de vijfde etappe tegen een paaltje aan en brak daarbij zijn sleutelbeen. 

"De organisatie heeft haar excuses aangeboden en gezegd dat het een fout was dat die paal er nog stond", zegt directeur Richard Plugge. "Toen hebben wij gevraagd hoe het verlies gecompenseerd kan worden, want wij verloren onze kopman."

Steven Kruijswijk ligt op straat NOS

"De Vuelta heeft laten weten dat ze een onderzoek begonnen zijn naar het incident. Ook hebben ze de verzekeringsmaatschappij ingelicht, om een procedure op te starten. Dat was afgelopen donderdag. Deze week verwacht ik daar meer van te horen."

Compensatie Hoogerland duurde 3,5 jaar

Plugge is al blij dat de organisatie van de Vuelta haar fout heeft toegegeven. "Dat is al heel wat. Er zijn gevallen waarbij de organisatie van wedstrijden de kop in het zand stak. Gelukkig is dat nu niet het geval."

Johnny Hoogerland moest, nadat hij in de Tour van 2011 het prikkeldraad in was gereden, drieënhalf jaar wachten tot er een schikking werd getroffen. 

STER reclame