NOS / Jurjen Boekraad
NOS Nieuws

Verontwaardiging over duw motoragent Amsterdam

Een filmpje van een motoragent in Amsterdam die een man op de grond duwt, leidt op sociale media tot verontwaardigde reacties. De man die werd geduwd is aangehouden. Ook drie anderen zijn gearresteerd.

Waarom de agent hem tegen de grond werkt, is niet duidelijk. Volgens de politie wilde de motoragent de man aanhouden omdat hij een diefstal had gepleegd. Het incident was in de wijk Bos en Lommer.

De politie zegt dat de man er op een scooter vandoor was gegaan toen een agent hem wilde arresteren. Bij de achtervolging werd de agent lastiggevallen door omstanders en uitgescholden, zegt een politiewoordvoerder. De agent zou onderuit zijn gehaald, waarbij hij zijn pink brak.

Klacht

Op welk moment de beelden zijn gemaakt van de duwende agent, is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak alleen als er een klacht binnenkomt over het optreden van de politie of als de agent zelf aangeeft dat hij geweld heeft gebruikt, laat een woordvoerder weten. Vooralsnog is er geen klacht binnengekomen.

Mensen reageren op Facebook verontwaardigd en boos op het optreden van de motoragent. "Heel overdreven allemaal", schrijft iemand. "Voor hetzelfde geld had meneer iets gebroken", schrijft een ander.

Er komen ook mensen op voor de agent. "De politie heeft gewoon gelijk. Dan moet hij die agent maar niet aanraken", schrijft iemand over het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl