Klaassen scoorde twee keer in de eerste helft

Ajax toont herstel in Deventer

Ajax heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 3-0 bij Go Ahead Eagles, dat na vier speelronden nog op zijn eerste overwinning wacht.

Ajax leek na de kater van Rostov, waar de ploeg met een 4-1 nederlaag een ticket voor de groepsfase van de Champions League verspeelde, ook in Deventer een moeilijke middag te krijgen.

Gemiste strafschop Go Ahead

Go Ahead zat erbovenop en kreeg na twintig minuten een uitgelezen kans om op 1-0 te komen. Na een overtreding van Davinson Sánchez stopte Andre Onana echter knap de strafschop van Leon de Kogel.

Davy Klaassen schiet wel raak
    Andre Onana stopt de strafschop van Leon de Kogel

Ajax, dat na vijf minuten de paal raakte via een kopbal van Nick Viergever, nam daarna afstand. Drie minuten na de gemiste strafschop opende Davy Klaassen met een afstandsschot de score.

Tien minuten later was de aanvoerder van Ajax trefzeker vanaf elf meter nadat Kenny Teijsse Bertrand Traoré had gevloerd.

Ook in de tweede helft domineerden de Amsterdammers. Dat leverde al snel kansen op voor Kasper Dolberg en Traoré, maar die misten. Kort daarna zorgde Nemanja Gudelj met een fraaie vrije trap alsnog voor de 3-0.

Daarmee was het duel gespeeld. Ajax speelde vrijuit en ging nog wel op zoek naar een vierde treffer. De bezoekers kregen de nodige kansen, maar vonden telkens doelman Theo Zwarthoed op hun weg.