NOS Nieuws

Podcast: Het beste uit het Oog

Vorige week de primeur, nu de tweede podcast met hoogtepunten uit het radioprogramma Met het oog op morgen van de afgelopen week.

Het is deze week 20 jaar geleden dat An en Eefje werden gevonden in de achtertuin van één van de huizen van Marc Dutroux. Het nieuws over de ontvoerde en vermoorde meisjes schokte de wereld. De vader van An, Paul Marchal, trad destijds op de voorgrond met zijn kritiek op politie en justitie. De vader van Eefje hoorden we toen nauwelijks. Daar is verandering in gekomen. Nog altijd is hij bezig met onderzoek naar wat er met zijn dochter is gebeurd. Want er is nog veel niet duidelijk. Lucella Carasso sprak met Jean Lambrecks en zijn partner Els Schreurs.

Het gesprek van de week was toch wel de boerkini. De foto van de Franse agenten die een moslima op het strand van Nice dwongen haar bedekkende kleding uit te trekken, leidde tot verhitte discussies. Ook in het Oog, waar schrijfster Hassnae Bouazza onder leiding van Rob Trip het gesprek aanging met journalist en Midden-Oostenkenner Eva Ludemann.

Europees correspondent Arjan Noorlander begon het politieke jaar niet in Brussel maar op Lesbos. Tussen de vluchtelingen. Hij schrok van hoe de werkelijkheid daar afwijkt van de werkelijkheid zoals die geschetst wordt in Brussel.

Coen Verbraak sprak met Pascale Bos, literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Texas, over de wet die het sinds deze week mogelijk maakt dat studenten wapens meenemen naar de campus. Dat kan tot onprettige situaties leiden als studenten verhaal komen halen over een beoordeling.

De erotiek van keramiek. Geen alledaags onderwerp. Maar wel het onderwerp van een tentoonstelling die vandaag geopend wordt in het keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Presentator Wilfried de Jong wilde er alles van weten in een gesprek met conservator Karin Gaillard en keramiste Babs Haenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl