Hakim Ziyech tijdens een wedstrijd van FC Twente ANP Pro Shots
NOS Voetbal Aangepast

Ajax maakt werk van Ziyech, maar heeft concurrentie

Ajax wil zich voor het einde van deze transferperiode nog versterken met Hakim Ziyech. De Amsterdamse voetbalclub heeft zich in Enschede gemeld voor de aanvallende middenvelder, maar heeft concurrentie van onder meer het Turkse Fenerbahçe, waar Dick Advocaat momenteel hoofdtrainer is.

Vorige week meldde Marc Overmars, directeur voetbalzaken, nog op het televisiekanaal van Ajax dat Ziyech niet op het lijstje van de Amsterdamse club stond. "Dat houdt de ontwikkeling van eigen spelers tegen", aldus Overmars.

De aanhoudende slechte resultaten hebben nu de Amsterdamse clubleiding toch doen besluiten om zich te richten op de aankoop van de Marokkaanse middenvelder. Ajax werd deze week door Rostov uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en in de competitie werd al verloren van Willem II en gelijkgespeeld tegen Roda JC.

Van Leeuwen: we voeren gesprekken met meerdere clubs

Technisch manager Ted van Leeuwen van FC Twente kon na het duel met Sparta (3-1) nog geen zekerheid geven over een mogelijk vertrek van Ziyech. "We hebben nog vier dagen. Of korter. Er is nog geen kogel door de kerk."

"Een aantal clubs is geïnteresseerd, waaronder ook Ajax", bevestigde Van Leeuwen. "Er lopen nog steeds gesprekken."

STER reclame