AFP
NOS Nieuws

Privé-arts Trump nuanceert eerdere doktersverklaring

De dokter van Donald Trump heeft zijn verklaring over de medische conditie van de presidentskandidaat genuanceerd. Hij schreef in december in een verklaring van vier alinea's dat Trump, "als hij wordt gekozen, de gezondste Amerikaanse president ooit zou zijn".

In een interview met NBC News zegt Bornstein dat hij de eigen taal van de presidentskandidaat had opgepikt. Hij zegt de superlatieven in de brief te hebben gebruikt om de Trump-campagne tevreden te stellen. Tegen NBC verklaart de arts nu dat de presidentskandidaat niet in een betere of slechtere conditie is dan de gemiddelde persoon die voldoende beweegt.

De gezondheid van Trump en zijn Democratische rivaal Hillary Clinton speelt een prominente rol in de verkiezingscampagne, sinds de Republikein herhaaldelijk heeft gezegd dat Clinton fysiek niet in orde is. Noch van Clinton, noch van Trump is het volledige medische dossier openbaar gemaakt.

5 minuten

Bornstein zegt dat hij 5 minuten heeft besteed aan het opstellen van de verklaring over de gezondheid van Trump. De arts had naar eigen zeggen al wel de hele dag over de verklaring nagedacht. Hij moest op het laatst opschieten, omdat een door Trump gestuurde chauffeur buiten het kantoor van Bornstein in Manhattan wachtte.

Het campagneteam van Trump zegt dat de tijd die is besteed aan het opstellen van de verklaring niets zegt over de kwaliteit van de brief. Een woordvoerder wijst erop dat Bornstein al tientallen jaren Trumps arts is en volledig bekend is met diens medische dossier.

Oudste presidentskandidaat

De verklaring werd in december afgegeven. Trump had even daarvoor beloofd dat zijn arts binnen twee weken een volledig medisch rapport over hem zou uitbrengen. Daaruit zou blijken dat hij in een "perfecte" conditie verkeerde, zei Trump.

De 70-jarige vastgoedmagnaat kan de oudste presidentskandidaat worden die de verkiezingen wint. Zijn rivaal Hillary Clinton is 68. De Republikeinen zeggen dat Trump bereid is om zijn medische dossier openbaar te maken, mits Clinton dat ook doet.

Facebook

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl