Stef Clement
NOS Wielrennen

'Nieuwe' Clement wil Lotto-Jumbo iets teruggeven

Hij had twee opties: stoppen met profkoersen en iets anders doen met zijn leven (wieleranalyticus spelen bij de NOS bijvoorbeeld), of tekenen bij zijn oude werkgever Lotto-Jumbo. Stef Clement koos voor het laatste.

"Ik heb altijd gezegd dat ik alleen door zou gaan met fietsen als er iets op mijn pad kwam dat ik nog heel graag wilde. En dat was dit."

De 34-jarige Clement keert naar eigen zeggen als een nieuwe, betere renner terug bij de ploeg waar hij tussen 2009 en 2014 ook al in dienst was. "Het is niet de oude Stef Clement die bij de oude ploeg terugkeert. We zijn allebei een beetje vernieuwd."

Grote luxe

In de Tour de France bewees Clement dat het voor een eventueel afscheid nog veel te vroeg is. De Brabander meldde zich meerdere keren in de vluchtgroep, hielp zijn Colombiaanse teamgenoot Jarlinson Pantano aan een ritzege en eindigde bovendien bij de beste twintig in het algemeen klassement.

Of de aanbiedingen hem na zijn sterke optreden in Frankrijk om de oren vlogen wil Clement niet verklappen. "Dat is niet chic. Ik heb gekozen voor de ploeg waar ik het liefst naartoe wilde en het is een grote luxe als dat kan."

Stef Clement kwam tussen 2009 en 2014 uit voor Rabobank en Belkin, de voorlopers van Lotto-Jumbo

Knechten

Bij Lotto-Jumbo zal Clement optreden als knecht in de gronde rondes voor Robert Gesink en Steven Kruijswijk. "Er wordt van mij niet ineens verwacht dat ik de sprinttrein ga aantrekken. Ze weten daar precies wat ik kan, en ook wat ik niet zo goed kan."

Na een tweejarig avontuur bij IAM Cycling, de Zwitserse ploeg die ophoudt te bestaan, wil Clement zijn waarde tonen aan de ploeg waar het voor hem allemaal begon. "Het is nu een kwestie van teruggeven wat je de afgelopen dertien jaar allemaal hebt mogen leren. En proberen het beste uit de groep halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl