ANP

Op Utrecht Centraal is aan het eind van de middag opnieuw het brandalarm afgegaan, waardoor het station moest worden ontruimd. Al snel bleek het loos alarm en dat is de laatste tijd vaker voorgekomen. De NS bevestigt dat het brandalarm af en toe afgaat zonder dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. De oorzaak is niet bekend.

De politie zegt dat het telkens om automatische brandmeldingen gaat. Op Utrecht Centraal is een grootscheepse verbouwing bezig, maar volgens een NS-woordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat dat iets met de valse meldingen te maken heeft. Exacte cijfers over het aantal valse brandmeldingen heeft de NS niet, maar de spoorwegen zeggen erbovenop te zitten.

"Het is natuurlijk vervelend voor reizigers. Ook al is het loos alarm, er zijn altijd wel een paar treinen die vertraging oplopen", zegt de woordvoerder. Ook bestaat het risico dat mensen zich niets meer aantrekken van een alarm, als dat te vaak zonder reden afgaat.

Infrastructuurbeheerder ProRail is verantwoordelijk voor het spoor in Nederland. De stationsgebouwen zijn eigendom van de NS. 

STER reclame