NOS Nieuws

Soerel en Ros komen niet vrij

Dino Soerel, de hoofdverdachte in het Passage-proces en kroongetuige Fred Ros komen niet vrij. Dat heeft de rechter in Amsterdam bepaald. Het Passage-proces gaat over een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Soerel zit sinds vorig jaar in voorlopige hechtenis. In december werd een verzoek tot beëindiging van de hechtenis van Soerel al afgewezen, en nu is dat opnieuw gebeurd.

Het OM had om vrijlating van Fred Ros gevraagd, maar het Hof vindt het nog te vroeg om te zeggen of Ros nu al in aanmerking komt om voor vervroegde vrijlating. Het OM had een deal met Ros gesloten en vond dat hij in ruil voor de verstrekte informatie in aanmerking kwam voor vrijlating.

Ingewikkelde zaak

Dino Soerel werd eerder in het liquidatieproces vrijgesproken, maar is daarna door Ros aangewezen als opdrachtgever. Volgens de advocaat van Soerel liegt de kroongetuige aantoonbaar en is er verder te weinig bewijs.

De advocaat had daarom gevraagd om Soerel vrij te laten. Maar het hof wil eerst de strafeis van het Openbaar Ministerie horen en het pleidooi van de verdediging. Dat alles staat gepland voor november. Naar verwachting doet het gerechtshof pas in het voorjaar van 2017 uitspraak in het liquidatieproces.

"Bekijk het maar"

Advocaat De Jong van Fred Ros liet weten: "Dit proces is enorm vertraagd. Dat had niemand voorzien toen de deal gesloten werd. Dat een rechtszaak langer duurt, mag niet ten koste gaan van degene die de deal sluit. Dit kan gevolgen hebben voor alle kroongetuigen die het OM nog wil inzetten in toekomstige zaken. Als kroongetuige zou ik nu zeggen: bekijk het maar, jullie hebben niets te vertellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl