De ruïnes van de aardbeving in Italië

Wekdienst van vrijdag 26 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt opnieuw warm vandaag. In de kustprovincies loopt het kwik op tot 26 graden, landinwaarts tot 28 tot 32 graden.

Wat heb je gemist?

De Italiaanse premier Renzi heeft de noodtoestand uitgeroepen voor het gebied dat is getroffen door de aardbeving. Hij heeft 50 miljoen euro vrijgemaakt voor noodhulp. Mensen die door de aardbeving hun huis hebben verloren, kunnen rekenen op belastingvoordelen. Bewoners van het getroffen gebied weten niet wat ze moeten doen.

Italië: Bewoners getroffen gebied weten niet of ze moeten blijven of vertrekken.

Hij stopt als leider van D66 als zijn partij niet gaat meeregeren na de verkiezingen van 15 maart 2017. Dan wordt het tijd voor een ander, zei hij in het programma Pauw. Pechtold is sinds 2006 leider van D66.

Pechtold weg als D66 niet regeert

De gemeente Utrecht wil dat staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur snel maatregelen neemt om het aantal treinen dat met gevaarlijke stoffen door de stad rijdt te verminderen. Er zijn normen voor het aantal treinen dat door de stad mag en die worden fors overschreden. Burgemeester en wethouders zijn het zat en willen snel actie van het kabinet.

Een goederentrein op Utrecht Centraal

Verder vandaag...

De eerste treinen gaan weer rijden over nieuwe spoorbrug over de A1. In Duitsland is er om 10.30 uur een persconferentie over de omstreden kankerkliniek van Klaus Ross. En het gerechtshof beslist om 13.30 uur in het zogenoemde passageproces over de vrijlating van hoofdverdachte Dino Soerel en kroongetuige Fred Ros.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl