Veordening boerkini-verbod in Nice
NOS Nieuws

Politie Nice dwingt vrouw op strand kleding uit te trekken

Politieagenten in Nice hebben gisteren op het strand een vrouw gedwongen kleding uit te trekken die op een boerkini leek. Verscheidene media publiceren foto's waarop te zien is dat vier politieagenten rondom de vrouw staan, die een blauw gewaad uittrekt waaronder ze een zwarte tuniek draagt.

De vrouw zit op het strand aan de Promenade des Anglais, waar op de Franse nationale feestdag 14 juli met een vrachtwagen een bloedbad werd aangericht.

Nice

Vorige week sloot Nice zich bij andere Franse steden aan die de boerkini verbieden. De stad staat niet langer toe "om door middel van kleding openlijk een godsdienst aan te hangen terwijl Frankrijk en erediensten doelwit zijn van terroristische aanvallen". Nice noemt het verbod een noodzakelijk, gepast en evenwichtig middel om de bevolking te beschermen.

Nice verwijst rechtstreeks naar de aanslag met de vrachtwagen en naar de moord op een priester nabij Rouen op 26 juli.

Hooggerechtshof

Het verbod op de boerkini door vijftien steden wordt morgen getoetst door het Franse Hooggerechtshof. Een Franse mensenrechtenorganisatie wil dat het verbod ongedaan wordt gemaakt.

Eergisteren werd op het strand bij Cannes een vrouw beboet die een legging, een tuniek en een hoofddoek droeg. De 34-jarige vrouw zei later dat ze er met haar gezin zat en niet van plan was te gaan zwemmen. Een getuige bevestigde het voorval. Die vond het treurig dat omstanders applaudisseerden en riepen "ga naar huis".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl