Tim Krul Pro Shots

Tim Krul maakt de overstap naar Ajax. De doelman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Newcastle United. Krul wordt de vervanger van eerste doelman Jasper Cillessen die vrijwel zeker naar FC Barcelona vertrekt. Krul heeft zijn contract in Engeland wel met een jaar verlengd. Dat meldt De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat Krul de plek van Cillessen inneemt. Op het WK in 2014 in Brazilië werd Cillessen in het duel met Costa Rica voor de strafschoppenserie vervangen door Krul.

Wissel Cillessen-Krul Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Snel naar het buitenland 

Krul speelde in de jeugd van ADO Den Haag en kwam op 17-jarige leeftijd bij Newcastle United terecht. Na twee verhuurperiodes (bij Falkirk en Carlisle United), was hij sinds 2009 de eerste keus bij Newcastle. 

In totaal speelde hij meer dan honderdvijftig duels in de Premier League. Dit seizoen kwam hij mede door een knieblessure nog niet in actie, waardoor trainer Rafael Benitez koos voor de Belg Matz Sels. 

Janmaat

Newcastle United raakt nog een Nederlandse speler kwijt. Na het vertrek van Georginio Wijnaldum en Tim Krul, verlaat ook Daryl Janmaat de club. De verdediger maakt voor een kleine negen miljoen euro de overstap naar Watford.

STER reclame