AFP
NOS Nieuws

Turkije toch niet zeker dat kind aanslag Gaziantep pleegde

De Turkse autoriteiten weten toch niet of de aanslag van zaterdag op een bruiloft in Gaziantep gepleegd is door een kind. President Erdogan zei gisteren dat een kind van ongeveer 12 tot 14 jaar verantwoordelijk was voor het bloedbad in de Zuid-Turkse stad, maar daar komen de autoriteiten nu van terug.

Premier Yildirim zei vandaag dat ze nog steeds proberen te achterhalen wie achter de aanslag zit. Volgens hem hebben de autoriteiten nog geen aanwijzing over de dader gevonden en is het dus niet duidelijk of het om een kind of een volwassene gaat. De opmerking van Erdogan was alleen gebaseerd op verklaringen van getuigen.

Dodental opgelopen

Ook zei Yildirim dat Turkije nog niet zeker weet welke organisatie achter de aanslag zit. Erdogan zei al snel na de aanslag dat die waarschijnlijk het werk is van Islamitische Staat.

Volgens Turkije is het dodental van de aanslag in Gaziantep inmiddels opgelopen tot 54. Doelwit waren Koerdische gasten van een bruiloft, die op straat werd gevierd. Onder de doden zijn 22 kinderen onder de 14 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl