NOS Nieuws

300 meter in de diepte staren door hoogste glazen brug ter wereld

China is een populaire attractie rijker: afgelopen weekend werd daar de langste en hoogste glazen brug ter wereld geopend voor publiek. De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge is een ware uitdaging voor mensen met hoogtevrees, de 430 meter lange constructie hangt maar liefst 300 meter boven de grond.

De brug in de regio Zhangjiajie ging zaterdag open en verbindt twee bergen met elkaar, die ook wel bekendstaan als de Avatar-bergen. Die worden zo genoemd, omdat het gebied de inspiratie vormde voor het landschap in de Amerikaanse film Avatar.

  • AFP
  • AFP
  • AFP
  • AFP
  • AFP

Het architectonische hoogstandje is ontworpen door de Israëliër Haim Dotan en is zes meter breed. Om de ruim 400 meter te kunnen overbruggen, zijn onder meer 99 glazen platen gebruikt. De brug is veel langer dan de Grand Canyon Skywalk in de VS, die 21 meter lang is.

Om mensen ervan te overtuigen dat de glazen constructie veilig is, werden journalisten uitgenodigd om met een grote hamer op de glazen platen te slaan en mochten groepjes mensen op de platen springen. Ook werd er een auto over de brug gereden.

Dat sommige mensen ietwat wantrouwig zijn, komt niet uit het niets: vorig jaar oktober ontstonden er barsten in de bodem van een glazen looppad langs een berg in het Yuntaishan Scenic Park in de provincie Henan. Bezoekers raakten in paniek, maar volgens parkmedewerkers was de schade ongevaarlijk.

Maximaal 800 mensen kunnen er tegelijk op de brug lopen. Het aantal bezoekers is daarom beperkt tot 8000 per dag. Om de brug over te steken is een ticket nodig; dat moet een dag van tevoren worden gereserveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl