Siem de Jong met Marcel Brands Pro Shots
NOS Voetbal

PSV herenigt Luuk en Siem de Jong: dit is wel uniek

PSV heeft Siem de Jong voor de rest van het seizoen gehuurd van Newcastle United. De oud-speler van Ajax gaat in Eindhoven samenspelen met zijn jongere broer Luuk.

De Jong vertrok medio 2014 van Ajax naar Newcastle. Waar hij in Amsterdamse dienst als aanvoerder belangrijke goals en assists afleverde, kwam hij in Engeland de voorbije twee seizoenen mede door blessureleed (onder meer een dijbeenblessure en klaplong) maar mondjesmaat aan spelen toe.

De speler spreekt van een ideale kans. "Omdat ik twee moeilijke jaren heb gehad, is het voor mij beter om zo veel mogelijk te spelen. Hier kan ik in de Champions League spelen en strijden om de titel."

Siem de Jong: dit is een ideale kans voor mij

Uit respect voor zijn oude ploeg en het sentiment van de fans bood de middenvelder zich aan bij Ajax. Daar kreeg hij te horen dat de Amsterdammers al genoeg spelers hebben die op zijn positie uit de voeten kunnen. Geen probleem, vindt De Jong.

"Ik heb met Ajax en PSV gesproken, maar Ajax is nooit een optie geweest. Dat hebben we netjes afgesloten. Iedereen weet dat ik een verleden heb in Amsterdam. Natuurlijk ligt dat gevoelig, maar dit is voor mij persoonlijk een heel goede stap. Ik heb daar goed gespeeld en ik hoop dat ik dat hier ook kan doen."

Fijne bijkomstigheid bij PSV: Siem gaat samenspelen met zijn jongere broer Luuk. "Die wens hebben we altijd uitgesproken, maar dat het nu gaat gebeuren is wel uniek."

De magere cijfers van Siem de Jong bij Newcastle United

SeizoenCompetitieduelsWaarvan als basisspelerGoals (assists)
2014/2015411 (0)
2015/20161830 (1)

De 27-jarige De Jong heeft nog een trainingsachterstand en is vermoedelijk pas rond half september wedstrijdfit. "Dat weten we", vertelt technisch manager Marcel Brands van PSV.

"Ik ben blij dat we een speler van dit kaliber hebben kunnen halen. Siem heeft veel ervaring en is een leiderstype. Daarnaast is het uniek dat hij hier samen kan spelen met zijn broer. Dat maakt ons blij en trots."

De zesvoudig international krijgt op het middenveld van PSV met zware concurrentie te maken. Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Davy Pröpper zijn momenteel in goeden doen, terwijl PSV zich onlangs ook versterkte met Bart Ramselaar van FC Utrecht.

PSV beschikt ook nog over middenvelder Adam Maher, maar het is de verwachting dat hij aan een buitenlandse club wordt verhuurd.

STER reclame