NOS Sport

Mongoliërs gestript van worstelbrons

Een bizar schouwspel bij de strijd om een van de bronzen plakken in de klasse tot 65 kilogram van het worstelen, waarbij twee coaches zich van hun slechtste kant laten zien.

Aanleiding is het duel tussen de Mongoliër Mandakhnaran Ganzorig en de Oezbeek Ikhtiyor Navroezov. Bij een 7-6 voorsprong en nog slechts luttele seconden op de klok voelt de Mongoliër zich zeker van het brons en hij viert dat door in de slotseconden juichend zijn tegenstander te ontwijken. Geen slimme zet, want dat mag niet en voor straf krijgt zijn Oezbeekse tegenstander daarom een punt erbij: 7-7 dus.

De Mongoliërs vechten die beslissing aan, maar hun protest wordt afgewezen hetgeen tot gevolg heeft dat Navroezov nóg een punt erbij krijgt. Eindstand 8-7 voor de Oezbeek dus, die daarmee het brons opeist.

Woede en frustratie maakt zich vervolgens meester van Ganzorigs coaches. De twee razende Mongoolse coaches trekken uit protest al hun kleren - op hun onderbroek na - uit ten overstaan van de jury. En terwijl zij zich belachelijk maken, toont Ganzorig zich een eerbiedwaardig sportman door Navroezov te feliciteren met de medaille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl