Feest voor spelers van AZ

AZ boekt in Utrecht eerste zege

AZ heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg won in een matig duel met 2-1 bij FC Utrecht.

Beide ploegen stonden na hun eerste twee duels op slechts één punt, al nam zowel AZ als FC Utrecht het wel al op tegen kampioen PSV. De teams konden de punten dus goed gebruiken, maar dat was aan het spel in de eerste helft amper te zien.

Utrecht tam

AZ, dat donderdag nog met 3-0 won bij het Servische Vojvodina, speelde in de openingsfase erg slordig, maar omdat Utrecht een laag tempo hanteerde en een tamme indruk maakte, kwamen de Alkmaarders amper in de problemen.

Na twintig minuten ging het iets beter lopen bij de bezoekers en al snel leverde dat een voorsprong op. Markus Henriksen haalde uit vanaf de zijkant van het strafschopgebied en vond met een fraaie krul het net.

Utrecht stelde daar weinig tegenover. Pas vlak voor rust werd de ploeg, uit twee standaardsituaties, gevaarlijk. Kevin Conboy kopte over en Yassin Ayoub miste met een wilde knal het doel.

Spelers van AZ vieren de openingstreffer van Markus Henriksen

Gelijkmaker Joosten

AZ begon sterk aan de tweede helft, maar uit het niets trok Utrecht de stand gelijk via een knap geplaatst schot van Patrick Joosten. De thuisploeg, met Edson Braafheid en Richairo Zivkovic als invaller, was daarna steeds vaker op de Alkmaarse helft te vinden, maar tot grote mogelijkheden leidde dat amper.

Vlak voor tijdzette Alirezah Jahanbakhsh AZ toch weer op voorsprong met een van richting veranderd schot. Dabney dos Santos (voorlangs), Ridgeciano Haps (hard tegen de lat) en Wout Weghorst (slappe intikker) misten daarna kansen op de 3-1, al kwamen de Alkmaarders ook nog goed weg toen geklungel van doelman Sergio Rochet niet werd afgestraft.