Spelers van Ajax druipen af

Ajax thuis pijnlijk onderuit tegen Willem II

Willem II heeft voor het eerst in de geschiedenis van de eredivisie een uitwedstrijd gewonnen van Ajax. Het werd in de Arena 2-1 voor de bezoekers uit Tilburg.

Davy Klaassen zette Ajax uit een voorzet van Anwar El Ghazi al na 23 seconden koppend op 1-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar de ploeg leek na de goal juist in slaap gesust. De Tilburgers kregen alle gelegenheid om in de wedstrijd te komen.

In de 28ste minuut leverde dat de gelijkmaker op: Erik Falkenburg schoot de bal snoeihard langs keeper André Onana, de vervanger van Jasper Cillessen. En drie minuten later zette de Spaanse aanvaller Fran Sol de bezoekers ongehinderd op voorsprong.

Fran Sol gaat uit zijn dak na de winst in Amsterdam
    Erik Falkenburg heeft gescoord voor Willem II
    Davy Klaassen heeft Ajax op voorsprong gezet
    Een blessure voor Mitchell Dijks

Na rust had Willem II weinig moeite om Ajax tegen te houden. De Tilburgse defensie werd weliswaar omsingeld en de Amsterdamse druk nam toe, maar dat leverde niet veel kansen op.

Donny van de Beek schoot een keer voorlangs en doelman Kostas Lamprou keerde een vrije trap van El Ghazi. Ook in de slotfase wankelde Willem II geen enkel moment.