Uitsnede van een foto van stmaartenpiloot | CC BY NC
NOS Nieuws

FNV-actie op Schiphol: 'werk volgens het boekje'

Vakbond FNV voert vandaag actie op Schiphol. Omdat de rechter de FNV vorige week verbood het werk neer te leggen, houdt de bond nu stiptheidsacties. Volgens Leen van der List, projectleider van FNV Luchtvaart, worden werknemers opgeroepen zich strikt aan de regels te houden.

"Werknemers zijn door de hoge werkdruk niet in staat om zich aan de regels te houden als ze klanten ook nog goed willen bedienen", zegt Van der List tegen de NOS. De bond roept werknemers daarom op om bijvoorbeeld de snelheidsregels strikt in acht te nemen en te zware koffers niet meer op te tillen.

Het ongemak dat door de strikte naleving van de arbeidsregels ontstaat, moet volgens de bond aan de KLM het signaal geven dat de werkdruk te hoog is en de personeelsbezetting te laag. De FNV heeft een conflict met KLM over een nieuw cao voor het grondpersoneel.

Geen veiligheidsrisico

Volgens Schiphol leveren de acties geen vertragingen op. De acties zouden plaatsvinden "in een tijdsblok waarin de drukte meevalt". Volgens Van der List zijn er geen werkonderbrekingen en zijn de acties niet zo groot dat er sprake is van een veiligheidsrisico op de luchthaven.

Schiphol zei gisteren "er alles aan te doen om de reiziger zo goed mogelijk van A naar B te brengen". KLM verwijst voor de actuele vluchtinformatie naar haar website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl