De trotse koploper van de eredivisie viert de zege in Rotterdam

ADO koploper na zege op Excelsior

ADO Den Haag heeft uit bij Excelsior met 2-1 gewonnen en voert met drie overwinningen ten minste één dag de eredivisie aan. Excelsior, dat ook de eerste twee wedstrijden van het seizoen had gewonnen, staat nu vierde.

Bij de rust was het 1-1 en dat was een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Excelsior was op 1-0 gekomen door Jurgen Mattheij, die bij een hoekschop vrij kon inkoppen.

ADO moest even bijkomen, maar kwam daarna regelmatig op de Rotterdamse helft en met een knap schot scoorde Gervane Kastaneer de gelijkmaker.

Na de rust kon het alle kanten op. Een voorzet van Stanley Elbers kwam via een Haagse verdediger op de paal. Toen Excelsior leek door te drukken, kopte Tom Beugelsdijk ADO plots vallend naar 2-1.

Excelsior ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam nog heel dicht bij de 2-2, maar Ryan Koolwijk schoot via Beugelsdijk over.