In tegenstelling tot Dafne Schippers eerder deze week, was BMX-er Jelle van Gorkom zielsgelukkig met het veroveren van een zilveren plak. Hij werd in de finale tweede achter de Amerikaan Connor Fields en had daar al gauw vrede mee.

"Tuurlijk, ook ik wil winnen, maar ik word hier op waarde geklopt. Dan moet je gewoon hartstikke blij zijn met zilver", sprak Van Gorkom direct na de race. "Ik moest in de finale van ver komen en iedereen in de finale is wereldtop. Als je rustig blijft, hoe moeilijk dat ook is, weet je dat je je lijntjes gaat vinden."

Deceptie

De vorige Olympische Spelen liepen voor Van Gorkom uit op een deceptie. Al in de kwartfinales werd hij uitgeschakeld, al had dat zo zijn oorzaak. Een paar maanden voor de Spelen van Londen kwam hij namelijk zwaar ten val: hij werd enkele dagen in een kunstmatige coma gehouden. Het einde van zijn carrière leek in zicht.

"Ik heb de nodige tegenslagen gehad en elke keer was het maar de vraag of ik op niveau terug kon komen. En dat je dan op het belangrijkste sportevenement dit kan doen. Wow, ik besef niet helemaal. Maar het zal wel doordringen en dan zullen we een goed feestje bouwen."

Kimmann: al wonder dat ik überhaupt kon fietsen

STER reclame