BMX-renster Laura Smulders is in de eindstrijd ten val gekomen. De winnares van een bronzen plak op de Spelen van Londen, die op het moment van de val vierde lag, ging in de laatste bocht onderuit.

In de finale leek Smulders net buiten de prijzen te gaan vallen. Ze moest daarom risico nemen en kwam door een eigen fout ten val.

De olympische titel ging naar de Colombiaanse Mariana Pajon. De Amerikaanse Alise Post won het zilver en de bronzen plak ging naar Stefany Hernandez uit Venezuela.

Smulders maakte nog indruk in de halve finales en plaatste zich overtuigend voor de eindstrijd. Ze werd in de eerste run tweede en won vervolgens op imponerende wijze zowel de tweede als de derde run.

De 22-jarige Smulders veroverde vier jaar geleden op de Spelen van Londen een bronzen plak.

Merle van Benthem baalt na haar uitschakeling in de halve finales ANP

Teleurstelling voor Van Benthem

Voor Merle van Benthem liepen de halve finales uit op een grote teleurstelling. In de eerste run werd ze voorlaatste en in de tweede kwam ze ten val en werd ze laatste.

Daarmee waren haar kansen zo goed als verkeken en nadat ze in de derde run een slechte start had gekend, liet ze het lopen. Door een crash finishte ze uiteindelijk toch als zesde.

STER reclame