Turkse vlag in Rotterdam na de mislukte coup
NOS Nieuws

Oproep in het Nederlands: geef Gülen-aanhangers aan

Op Twitter circuleert een oproep waarin in het Nederlands wordt oproepen Gülen-aanhangers aan te geven bij de Turkse overheid. Fethullah Gülen wordt door aanhangers van president Erdogan gezien als de aanstichter van de mislukte coup in Turkije. Onder anderen CDA-parlementariër Pieter Omtzigt rapporteert over de oproep en veroordeelt die.

Omtzigt heeft de oproep van GulenTerrorists List geretweet met de mededeling dat dit voor het kabinet het bewijs levert van de lange arm van Ankara:

In de oproep staat dat de Gülen-beweging verantwoordelijk is voor "de aanslagen" in Turkije die werden gepleegd "onder het mom van een militaire coup". Verder staat er: "We weten allemaal dat deze ratten zich ook in onze Nederlandse samenleving bevinden".

Voor het aangeven van "een terrorist van de Gülen-beweging" wordt een telefoon- en faxnummer gegeven. "Wij zullen ervoor zorgen dat deze gegevens bij de desbetreffende instanties in Turkije terechtkomen."

De Turks-Nederlandse nieuwsmedia-website dutchturks.nl twijfelt aan de authenticiteit van de oproep, omdat die in het Nederlands is, terwijl zoiets meestal in het Turks wordt geschreven. De site vermoedt dat er kwaadwillenden achter zitten die er baat bij hebben om de Turks-Nederlandse gemeenschap verder te polariseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl