NOS Voetbal

Bosz: vertrek Cillessen zou heel vervelend zijn

Bosz: ik ga eerst eens rustig met Cillessen praten

Ajax-coach Peter Bosz raakt mogelijk op korte termijn zijn eerste doelman kwijt aan Barcelona. De kampioen van Spanje zou ruim tien miljoen euro over hebben voor Jasper Cillessen. Bosz kon in eerste instantie niet zeggen of Cillessen zaterdag tegen Willem II onder de lat staat, maar later bleek dat de doelman buiten de wedstrijdselectie is gelaten.

"Ik wil eerst met Jasper zitten en kijken hoe het er allemaal voor staat", zei Bosz op de persconferentie, nog voordat het besluit over Cillessen was genomen. "Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heeft mij inderdaad gemeld dat er een en ander speelt rondom Jasper, maar ik wil niet op zaken vooruitlopen."

Een vertrek van Cillessen in de komende dagen zou Bosz slecht uitkomen, want woensdag speelt Ajax de belangrijke play-offwedstrijd tegen FK Rostov om een plaats in de Champions League. "Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als hij er niet bij is. Je wilt altijd je beste spelers opstellen."

Peter Bosz praat met Jasper Cillessen op het trainingskamp in Oostenrijk

Barcelona zou Cillessen willen aantrekken als vervanger van Claudio Bravo, die in de belangstelling staat van Manchester City. Hoe vervelend ook, Bosz accepteert dat het zo werkt in het voetbal.

"Je weet dat er van alles kan gebeuren tot de transfermarkt op 31 augustus sluit. Helaas", aldus Bosz. "Er is een aantal clubs dat spelers bij ons kan weghalen, zoals wij misschien weer bij een andere club spelers weghalen. Die hele situatie is gewoon heel vervelend."

En als Cillessen vertrekt, zal Ajax inderdaad zelf ook de transfermarkt opgaan. Bosz ziet in zijn andere keepers geen permanente vervanger voor Cillessen. "André Onana is een keeper voor de toekomst, al moet hij zijn kansen krijgen. Diederik Boer is een ervaren back-up."

Geen plek voor Siem de Jong

Ajax ziet niets in een tijdelijke terugkeer van Siem de Jong. "Hij is een uitstekende speler, maar wat geldt voor Hakim Ziyech, dat geldt ook voor hem. We hebben al heel veel middenvelders", zei Bosz over de voetballer van Newcastle United die nu in gesprek is met PSV over een huurdeal.

Naast Cillessen maakt ook Nemanja Gudelj geen deel uit van de wedstrijdselectie. Hij heeft last van een lichte enkelblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl