Franse camping na noodweer
NOS Nieuws

Veel minder buitenlandse vakantiegangers in Frankrijk

Het aantal buitenlandse toeristen in Frankrijk is het tweede kwartaal van dit jaar scherp gedaald. Dat was het gevolg van de aanslagen door moslimterroristen, maar ook van het minder goede weer en politieke onrust.

Het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen was in de drie maanden tot juli 8,5 procent lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook Franse toeristen gingen minder op pad in eigen land. Dat aantal was 2,9 procent lager.

Het toerisme in Frankrijk was begin dit jaar net weer wat opgekrabbeld na de aanslagen in november, die in en bij Parijs 130 mensen het leven kostten. Toen een gewapende man met een vrachtwagen feestvierders op de boulevard van Nice doodreed, een aanslag geclaimd door Islamitische Staat, regende het meteen weer afzeggingen van buitenlandse toeristen.

Koud en nat

Vooral in Parijs nam het aantal overnachtingen door buitenlanders af. Dat lag 12,9 procent lager dan een jaar eerder. Parijs was ook minder in trek door protestdemonstraties tegen nieuwe arbeidswetten, afval dat niet werd opgehaald en treinen die niet reden in de aanloop naar het EK voetbal in juni.

Campings kregen 6,8 procent minder buitenlandse gasten. De belangrijkste oorzaak daarvan was het koude, natte weer. De Franse lente was een van de natste in vijftig jaar, met 70 procent meer regen dan normaal.

De Franse economie leunt zwaar op het toerisme. 7 tot 8 procent van de Franse economie draait om het toerisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl