Een ruwe schets van de nieuwe opstelling in de studio. NOS

De studio van het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal gaat op de schop. De programma's krijgen een nieuw gezamenlijk decor, dat makkelijk aan te passen is aan het karakter van de individuele programma's.

Het nieuwe gezamenlijke ronde decor is een stuk praktischer omdat daardoor de studio tussen de verschillende uitzendingen niet meer omgebouwd hoeft te worden. Doordat de oude decors wat verouderd raakten, wordt ook een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd. Zo worden camera's gebruikt die de uitzending in 360 graden in beeld kunnen brengen.

Om de verbouwing mogelijk te maken, zien de programma's er vanaf 23 augustus tot begin november iets anders uit. In die periode worden de programma's vanuit een andere studio uitgezonden. Begin november moet de verbouwing klaar zijn.

De studio wordt ook gebruikt bij speciale uitzendingen zoals tijdens verkiezingen.

STER reclame