PSV-icoon Willy van der Kuijlen presenteert Bart Ramselaar Pro Shots

Bart Ramselaar maakt de overstap van FC Utrecht naar PSV. De Amersfoorter tekent een contract voor vijf jaar bij de landskampioen. PSV richtte zijn pijlen op de middenvelder, nadat Marco van Ginkel was teruggekeerd naar Chelsea.

De landskampioen betaalt 4,7 miljoen euro, exclusief eventuele bonussen en een doorverkooppercentage, voor de 20-jarige Ramselaar.

De jeugdinternational, die al een keer voor Oranje werd opgeroepen, maar geblesseerd moest afhaken, debuteerde in maart 2015 in het eerste elftal van FC Utrecht. In totaal speelde de middenvelder 41 eredivisieduels waarin hij 6 keer scoorde.

Handelshuis FC Utrecht

PSV haalde de laatste jaren meerdere spelers op in Utrecht. Erik Pieters (2008), Kevin Strootman (2011) en Dries Mertens (2011) verruilden de Domstad voor de Lichtstad. Met die transfers was een bedrag van in totaal 15 miljoen euro gemoeid.

Eerder deze week deden FC Utrecht en PSV ook zaken. De Utrechters huren dit seizoen verdediger Menno Koch. 

Technisch directeur Marcel Brands gaf op de persconferentie aan dat er geen plek meer is voor Simon Poulsen. De club zal meewerken aan een vertrek. Adam Maher mag verhuurd worden.

STER reclame