Failliete vleesverwerker Selten moet zeker 1 miljoen betalen

Vleeshandelaar Willy Selten arriveert in 2015 bij het Paleis van Justitie in Den Bosch ANP

De failliete vleeshandelaar Willy Selten, die in het verleden met paardenvlees sjoemelde, moet de curator 1 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald, schrijft Omroep Brabant. Het bedrag kan nog oplopen. 

De handelaar werd vorig jaar veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor grootschalige fraude met vlees. Hij verkocht rundvlees terwijl het in werkelijkheid goedkoper paardenvlees was. Het vlees werd onder andere verwerkt in hachee, gehakt en hamburgers.

NVWA

Begin 2013 nam de NVWA de vleesvoorraad in beslag. De productie van het bedrijf werd stilgelegd en in april van dat jaar ging Willy Selten failliet. De curator wil uiteindelijk 12 miljoen van het bedrijf hebben. De 1 miljoen euro is daar een voorschot op.

Overige 11 miljoen euro

Of de overige 11 miljoen uiteindelijk ook betaald moeten worden, is nog maar de vraag. Als het in beslag genomen vlees wordt vrijgegeven en alsnog voor menselijke consumptie kan worden verkocht, komt er een hoop geld binnen en zal de schuldenlast lager uitpakken dan als het vlees wordt verkocht als diervoeder. 

Dit is een artikel van

STER Reclame