FOX Sports ANP

Tele2 verkoopt zijn klanten niet langer abonnementen op de tv-kanalen van Fox Sports. De ongeveer 8000 klanten met een Fox Sports-abonnement kunnen tot 13 september bij Tele2 naar Fox Sports kijken; dan zet Tele2 de zenders naar eigen zeggen op zwart. 

Volgens Tele2 wordt er niet verder met Fox Sports onderhandeld en is de genomen maatregel definitief. "Er is ons nog een aanbod gedaan, maar we hebben besloten daar niet in mee te gaan. Daar komt het resultaat vandaan dat we per direct zijn gestopt met de verkoop", zegt een woordvoerder.

Standaardpakket

De twee bedrijven liggen al langer in de clinch over een nieuw te sluiten contract. Fox wil meer geld van Tele2 en eist volgens Tele2 dat de belangrijkste zender met eredivisievoetbal opgenomen wordt in het standaardpakket. Daardoor zouden de diensten van Tele2 voor alle klanten duurder worden. 

Fox Sports ontkent dat er sprake is van dwang om opgenomen te worden in het basispakket. Maarten van Rooijen van de zender: "We hebben Tele2 dezelfde mogelijkheden geboden als de andere kabelaars zoals KPN en Vodafone. Zij hebben voor verschillende oplossingen gekozen. Bij Vodafone zitten we in het basispakket. KPN koos voor een andere oplossing."

Tot vandaag konden de ongeveer 200.000 klanten van Tele2 een extra betaald abonnement voor het live eredivisievoetbal van Fox Sports nemen. Tele2 vindt dat de eis van Fox ingaat tegen het belang van de klanten en wil de consument alleen laten betalen voor diensten die zij willen afnemen.

De woordvoerder van Tele2 erkent dat ze mogelijk abonnees verliest door het besluit. Maar dat weegt niet op tegen het belang van alle klanten, zegt hij. "Het liefst wil je alle content aanbieden. Maar nu zou je iets krijgen waardoor je iedereen laat betalen voor dit soort content. De prijsverhoging zouden we namelijk moeten doorberekenen."

Hetzelfde conflict had Fox Sports eerder met KPN. Zij bereikten deze maand een compromis: voetbal komt niet in het standaardpakket, maar KPN gaat Fox Sports wel meer betalen. 

STER reclame