NOS Sport

López schaart zich onder worstellegendes

Mijaín López heeft voor de derde keer op rij de olympische titel in de klasse tot 130 kilogram in het Grieks-Romeins worstelen in de wacht gesleept.

De Cubaan mag zich nu in de worstelwereld definitief tot de groten der aarde rekenen. 'Mijaín de Verschrikkelijke' was al de beste in Peking en Londen en rekende in de finale van Rio gedecideerd af met de Turk Riza Kayaalp: 3-0.

Al in de eerste periode kwam López op een comfortabele voorsprong, waarna hij het pleit vroeg in de tweede periode beslechtte. De achtvoudig wereldkampioen is pas de derde worstelaar die drie keer op rij olympisch goud haalt. De Rus Karelin en de Zweed Westergren gingen hem voor.

In de klasse tot 85 kilogram werd Davit Tsjakvetadze olympisch kampioen. De Rus was in de finale met 3-1 te sterk voor Zhan Belenjoek.

De Oekraïner is regerend Europees en wereldkampioen, maar vorig jaar bij de Grand Prix van Bakoe leed Belenjoek een gevoelige nederlaag tegen de Rus. In de eerste periode nam de favoriet nog wel een voorsprong, maar in de tweede walste Tsjakvetadze over zijn opponent heen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl