NOS NieuwsAangepast

Elf doden door aanval op AzG-kliniek in Jemen

In het noorden van Jemen is opnieuw een kliniek van Artsen zonder Grenzen (AzG) onder vuur genomen vanuit de lucht. De hulporganisatie zegt dat er zeker elf doden zijn en negentien gewonden. Een van de dodelijke slachtoffers is een medewerker, alle anderen zijn patiënten.

Het getroffen ziekenhuis staat in Abs, in de provincie Hajjah. AzG houdt de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië verantwoordelijk voor de aanval. De precieze locatie van de kliniek is meermaals gedeeld met alle strijdende partijen, benadrukt AzG.

Op het moment van de aanval lagen er 73 patiënten in de kliniek, onder wie 13 baby's.

Wereldgezondheidsorganisatie

Het is zeker niet de eerste keer dat in Jemen een luchtaanval is uitgevoerd op een kliniek van Artsen zonder Grenzen. Ziekenhuizen en andere medische faciliteiten in oorlogsgebied zijn steeds vaker bewust het doelwit van geweld. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en hulporganisaties luidden onlangs de noodklok.

In Jemen voert een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië sinds vorig jaar luchtaanvallen uit. De Saudiërs grepen in nadat de zittende president Hadi door de opstandelingen was verdreven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl