NOS SportAangepast

Wild sluit dag af als zesde, Trott op koers voor goud

Kirsten Wild heeft de eerste dag van het omnium afgesloten als nummer zes. De 33-jarige Nederlandse werd vierde bij de afvalkoers en klom in het klassement van plaats acht naar zes. De Britse Laura Trott won twee van de drie onderdelen en ligt op koers voor goud.

Nadat de regerend olympisch en wereldkampioene Trott de individuele achtervolging had gewonnen, was zij ook de beste in de afvalkoers. Wild kon lang mee met de besten, maar moest uiteindelijk de topdrie van het klassement laten gaan. Achter Trott werd de Belgische Jolien D'hoore tweede, voor de Amerikaanse Sarah Hammer.

Dat is ook de stand in het klassement, na drie van de zes onderdelen. Trott staat op 118 punten, acht meer dan D'hoore, die op haar beurt weer twee punten meer heeft dan Hammer. De achterstand van Wild op olympisch eremetaal bedraagt achttien punten.

Tatsjana Sjarakova uit Wit-Rusland won de scratch, maar zakte daarna terug in het klassement. Zij staat nu vijfde.

Wild vijfde en negende

Wild begon de dag met een negende plaats op de scratch. Die koers werd aan het einde nog ontsierd door een val. Wild zat daar net achter en ontsprong de dans. Op de achtervolging kwam ze tot een knappe vijfde plaats.

"Die race was heel goed en dat is vaak een indicatie voor mijn vorm. Ik zal morgen de schade moeten beperken op de 500 meter. De vliegende ronde kan ik normaal wel hoog eindigen en ik denk dat het oorlog wordt in de puntenkoers. Ik ga er alles aan doen om brons te halen", aldus de Nederlandse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl