NOS Sport

Badmintonduo Muskens/Piek verliest spannende kwartfinale

Selena Piek en Eefje Muskens zijn uitgeschakeld op de Olympische Spelen. In de kwartfinales van het vrouwendubbel werd in drie games verloren van de Zuid-Koreaansen Jung Kyung-eun en Shin Seung-chan.

Begin januari speelden Muskens en Piek al eens tegen de Koreaanse vrouwen en ook toen werd er verloren. In de eerste game hadden de twee ook nu weinig te vertellen. Jung en Shin namen al snel afstand en dat gaatje werd niet meer weggeven door de Aziaten: 21-13.

In de tweede game kwamen het Oranjeduo beter in de wedstrijd en gingen ook de wat langere rally's regelmatig naar de Nederlanders. Ze knokten zich naar 13-13, maar Jung en Shin leken op tijd bij de les. De Aziaten pakten opnieuw een ruime voorsprong en kregen maar liefst vier matchpoints. Piek en Muskens gaven zich niet gewonnen en realiseerden een miraculeuze ontsnapping. Uiteindelijk werd de game met 22-20 gewonnen.

De spanning zette door in de derde game waarin het lang gelijk opging en beide duo's elkaar weinig toegaven. De Koreaansen sloegen halverwege een gaatje en kwamen op 15-10. Daarmee was het verschil gemaakt en Jung en Shin kregen zeven matchpoints. Die konden deze keer niet meer worden weggewerkt; op de tweede was het raak: 21-14.

Het was voor het eerst sinds 2004 dat een Nederlands badmintonduo de kwartfinales van de Olympische Spelen had bereikt. In Athene presteerden Mia Audina en Lotte Jonathans hetzelfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl