Dempsey feliciteert Van Rijsselberghe EPA

Windsurfer Nick Dempsey kan niet anders dan ontzettend blij zijn met zijn tweede plaats in Rio de Janeiro. Meer zat er volgens hem niet in, simpelweg omdat Dorian van Rijsselberghe de rest van het veld ruimschoots achter zich liet.

"Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben al blij met zilver", zegt de Brit. "Want Van Rijsselberghe is veel te goed. Hij is zo ontzettend getalenteerd, dus de terechte winnaar."

En daarmee is het nog niet gedaan met de lovende teksten van de concurrent van Van Rijsselberghe. "Dorian is met afstand de beste windsurfer aller tijden. Hij is de eerste die twee keer goud pakt en als hij wil dan lukt het hem ook nog wel een derde keer."

Van Rijsselberghe reageert blij verrast op de speciale woorden van Dempsey. "Dat is nogal wat. Het is bijzonder dat hij dat zegt. Nog mooier dan twee gouden olympische medailles."

Of die derde titel er komt, zoals Dempsey denkt, is nog lang niet zeker wat Van Rijsselberghe betreft. De Texelaar wil nog niet ingaan op zijn toekomstplannen. "Ik weet het gewoon nog niet."

Voorlopig kijkt Van Rijsselberghe niet verder dan een paar uur vooruit. "Vanavond gaan we de boel op stelten zetten in het Holland House."

STER reclame