PSV maakt het zich onnodig lastig tegen AZ

Hector Moreno heeft PSV op voorsprong gezet Pro Shots

PSV heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 gewonnen van AZ. Die zege kwam moeizaam tot stand, al zou je dat op basis van het aantal kansen niet verwachten. 

Uiteindelijk was een treffer van oud-AZ'er Héctor Moreno genoeg voor de drie punten.

Waarschuwingen

De landskampioen begon goed aan de wedstrijd en kreeg kansen via Luuk de Jong. AZ moest terug, maar was keer op keer gevaarlijk in de counter via met name Alireza Jahanbakhsh en spits Fred Friday, die de voorkeur kreeg boven Wout Weghorst.

Friday leek een voorzet van Jahanbakhsh eenvoudig binnen te lopen, maar Andrès Guardado stak daar met een sliding nog net een stokje voor. Gaandeweg kreeg PSV een overwicht. Doelman Sergio Rochet redde knap op een kopbal van Luuk de Jong en Davy Pröpper schoot van dichtbij voorlangs.

De speldenprikken van AZ werkten echter verlammend op de Eindhovenaren die in een steeds lager tempo gingen opereren.

Henriksen valt uit

Op het moment dat AZ het initiatief leek over te nemen, kreeg het een flinke tegenslag te verwerken. Middenvelder Markus Henriksen liep hard tegen het lichaam van PSV-verdediger Santiago Arias en moest per brancard van het veld.

De Noor bleek na afloop een gekneusde oogkas te hebben opgelopen.

1/5Markus Henriksen gaat met de brancard van het veld Pro Shots
2/5Héctor Moreno verschalkt Joris van Overeem en Ron Vlaar en kopt de bal achter Sergio Rochet. Pro Shots
3/5Moreno viert zijn goal met Jetro Willems, de man van de voorzet. Pro Shots
4/5De spelers van AZ beseffen dat er misschien wel meer had ingezeten. Pro Shots
5/5John van den Brom en Phillip Cocu Pro Shots

Het uitblijven van een doelpunt zorgde voor frustraties bij de thuisclub en dat resulteerde op slag van rust in gele kaarten voor Nicolas Isimat-Mirin en Jürgen Locadia.

Een teleurstellende middag werd echter voorkomen door Héctor Moreno, die kort na rust een voorzet van Jetro Willems op fraaie wijze in de kruising kopte.

Slotoffensief

PSV bleef daarna de baas, maar vond telkens de sterke AZ-defensie op zijn weg. Zo had De Jong de bal voor het inschieten, maar greep Haps in. Naarmate de tweede helft vorderde, ging AZ alsnog op zoek naar de gelijkmaker.

Een echt Alkmaars slotoffensief bleef echter uit, al tikte invaller Weghorst nog bijna de 1-1 binnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3Cocu: was al beter dan tegen FC Utrecht

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/3Hendrix: ging niet zoals ze wilden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3Teleurgestelde Van den Brom: goed gespeeld, vergeten te scoren
Wedstrijdstatistieken PSV-AZ

STER Reclame