Feyenoord moeizaam langs FC Twente

1/2Jens Toornstra zet Feyenoord op voorsprong Pro Shots
2/2Jens Toornstra zet Feyenoord op voorsprong Pro Shots

Zo soepel als vorige week, toen bij FC Groningen met 5-0 werd gewonnen, ging het niet, maar Feyenoord heeft ook aan zijn tweede wedstrijd in het nieuwe eredivisieseizoen drie punten overgehouden. 

In de eigen Kuip werd FC Twente met 2-0 geklopt, al mochten de gasten lang hopen op een beter resultaat. De bevrijdende tweede treffer, van de voet van Nicolai Jørgensen, viel pas in de tachtigste minuut.

FC Twente beet behoorlijk van zich af en het duurde even voordat Feyenoord greep op het duel kreeg. Dat lukte pas nadat Jens Toornstra halverwege de eerste helft de bal in de rebound voor zijn voeten had gekregen en beheerst de score opende. Hij was op slag van rust ook dicht bij de 2-0, maar zijn schot zeilde over de kruising. 

1/3Nicolai Jørgensen heeft de tweede Rotterdamse treffer gemaakt. Pro Shots
2/3Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp Pro Shots
3/3Hakim Ziyech druipt af Pro Shots

Na de pauze zette Feyenoord aan, wat leidde tot gevaarlijke schoten en een grote kans voor rechtsback Lucas Woudenberg, wiens inzet van dichtbij werd geblokt. Aan de andere kant had de Ghanees Yaw Yeboah de 1-1 op de schoen, maar de knal van de 19-jarige debutant verdween naast het doel van Brad Jones, die een rustige middag beleefde. 

Nadat ook invaller Steven Berghuis een grote kans had gemist, zorgde de Deen Jørgensen, die handig bij zijn landgenoot Joachim Andersen was weggedraaid, met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de beslissing.

Augustus '85

De zege van Feyenoord was de derde van een Rotterdamse club in deze eredivisieronde. Excelsior (2-0 tegen FC Groningen) en Sparta (3-0 bij PEC Zwolle) waren de koploper al voorafgegaan. De laatste keer dat de drie clubs in één ronde allemaal een overwinning boekten, was in augustus 1985.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Van Bronckhorst: minder qua voetbal, optimaal qua resultaat

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Hake: wij kunnen niet mee met dit soort ploegen
Wedstrijdstatistieken

STER Reclame