NOS Voetbal

Feyenoord moeizaam langs FC Twente

  • Pro Shots
    Jens Toornstra zet Feyenoord op voorsprong
  • Pro Shots
    Jens Toornstra zet Feyenoord op voorsprong

Zo soepel als vorige week, toen bij FC Groningen met 5-0 werd gewonnen, ging het niet, maar Feyenoord heeft ook aan zijn tweede wedstrijd in het nieuwe eredivisieseizoen drie punten overgehouden.

In de eigen Kuip werd FC Twente met 2-0 geklopt, al mochten de gasten lang hopen op een beter resultaat. De bevrijdende tweede treffer, van de voet van Nicolai Jørgensen, viel pas in de tachtigste minuut.

FC Twente beet behoorlijk van zich af en het duurde even voordat Feyenoord greep op het duel kreeg. Dat lukte pas nadat Jens Toornstra halverwege de eerste helft de bal in de rebound voor zijn voeten had gekregen en beheerst de score opende. Hij was op slag van rust ook dicht bij de 2-0, maar zijn schot zeilde over de kruising.

  • Pro Shots
    Nicolai Jørgensen heeft de tweede Rotterdamse treffer gemaakt.
  • Pro Shots
    Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp
  • Pro Shots
    Hakim Ziyech druipt af

Na de pauze zette Feyenoord aan, wat leidde tot gevaarlijke schoten en een grote kans voor rechtsback Lucas Woudenberg, wiens inzet van dichtbij werd geblokt. Aan de andere kant had de Ghanees Yaw Yeboah de 1-1 op de schoen, maar de knal van de 19-jarige debutant verdween naast het doel van Brad Jones, die een rustige middag beleefde.

Nadat ook invaller Steven Berghuis een grote kans had gemist, zorgde de Deen Jørgensen, die handig bij zijn landgenoot Joachim Andersen was weggedraaid, met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de beslissing.

Augustus '85

De zege van Feyenoord was de derde van een Rotterdamse club in deze eredivisieronde. Excelsior (2-0 tegen FC Groningen) en Sparta (3-0 bij PEC Zwolle) waren de koploper al voorafgegaan. De laatste keer dat de drie clubs in één ronde allemaal een overwinning boekten, was in augustus 1985.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl