Willem II-doelman Kostas Lamprou weet alle ogen op zich gericht na de openingstreffer van Heraclied Iliass Bel Hassani.

Heracles heeft geen kind aan bloedeloos Willem II

Heracles Almelo heeft zijn eerste zege van de competitie binnen. Op de 1-1 van vorige week bij Roda JC is een overtuigende 3-1 thuisoverwinning op Willem II gevolgd.

Willem II-doelman Kostas Lamprou hielp de thuisploeg in het zadel door halverwege de eerste helft een vrije trap van Iliass Bel Hassani verkeerd in te schatten. De keeper, die vorige week tegen Vitesse (4-1 thuisnederlaag) ook al opzichtig in de fout was gegaan, keerde de vanaf de zijkant indraaiende inzet pas áchter de doellijn.

Lamprou reageerde daarna wel alert op een schot van Brahim Darri, zoals hij na de pauze ook tot driemaal toe paraat stond bij kansen voor Heracles. Na een klein uur moest hij echter het antwoord schuldig blijven op de schuiver van Paul Gladon, die vier minuten later opnieuw scoorde; de spits troefde verdediger Jordens Peters bij de eerste paal af: 3-0.

Teleurstelling bij Funso Ojo (Willem II)
    Zorgen voor de technisch directeur van Willem II, Joris Mathijsen (l)
    Paul Gladon (m) krijgt de felicitaties
    Jordens Peters (Willem II) protesteert na de openingstreffer

In de slotfase gaf Erik Falkenburg de stand een voor Willem II draaglijker aanzien door te profiteren van een misverstand tussen twee Heracles-spelers. Met een fraaie boogbal vanaf grote afstand verschalkte hij doelman Bram Castro, die de wedstrijd tot dan vrijwel werkeloos had kunnen volgen.

Dat het bij 3-1 bleef had Willem II uiteindelijk vooral te danken aan Gladon. De spits verzuimde zijn doelpuntentotaal verder op te voeren door binnen een minuut twee penalty's te missen, beide keren na een overtreding op Darri. De eerste strafschop werd gekeerd door Lamprou, de tweede eindigde tegen de lat.

Gladon kon achteraf wel lachen om zijn beide missers vanaf elf meter. "Maar wel een beetje als een boer met kiespijn. Als we gelijk hadden gespeeld of verloren door die twee penalty's, had ik een heel ander gevoel gehad. Uiteindelijk ben ik nu blij met mijn twee goals. Die waren ook belangrijk voor het team."

Bij de tweede strafschop hadden zijn ploeggenoten hem aangemoedigd opnieuw achter de bal plaats te nemen. Een hattrick en de wedstrijdbal als beloning lonkten immers. "Ik schoot 'm hard en hoog. Misschien iets te wild. Onderkant lat eruit. Ik dacht: ik neem dat balletje mee naar huis. Maar die heb ik voorlopig nog niet."