Dader en een slachtoffer aanval Zwitserse trein overleden

time icon
EPA

Na de aanval in een Zwitserse trein, gisteren, is een vrouw van 34 aan haar verwondingen bezweken. Dat heeft de politie in Zwitserland bekendgemaakt. Ook de 27-jarige dader is overleden.

Vijf andere passagiers liepen brand- en steekwonden op bij de aanval. Drie gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De man gooide eerst een brandbare vloeistof naar een vrouw en stak die toen aan. Het is onduidelijk of die vrouw is overleden. Daarna stak hij met een mes in op zijn medereizigers. Het incident gebeurde bij het station van Salez, vlak bij de grens met Liechtenstein in het oosten van Zwitserland.

Crime passionel

De politie heeft geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad ging. "De dader heeft een typisch Zwitserse naam en is geen bekende van de politie", zei een woordvoerder vandaag. Er wordt gesproken over een mogelijke crime passionel.

De verdachte kon vanwege zijn verwondingen niet meer worden verhoord voor zijn overlijden. Bij de doorzoeking van zijn huis werd niets opmerkelijks gevonden.

STER Reclame