FC Groningen en NAC moeizaam door

FC Groningen en NAC Breda hebben met moeite in de KNVB-beker de kwartfinales gehaald.

Groningen, de nummer drie van de eredivisie, won met 3-2 bij zaterdag-topklasser sc Genemuiden en NAC met 1-0 bij Telstar.

Florencio Cornelia zette Genemuiden halverwege de eerste helft op 1-0. Groningen had nog voor de rust de achterstand omgebogen door een droge knal van Tom Hiariej en een fraaie actie van Thomas Enevoldsen. Nadat de Deen met een vrije trap ook de 3-1 had gemaakt, leek de strijd gestreden.

Een kwartier voor tijd bracht Berry Halfwerk de spanning echter terug na een snelle counter. Groningen liet zich daarna de zege niet ontnemen, al ontsnapte het bij een zwakke terugspeelbal van Leandro Bacuna.

Jupiler League-ploeg Telstar speelde tegen NAC fris van de lever en kreeg tal van kansen. Dat bleef ook zo nadat Kees Luijckx voor rust met een knappe kopbal NAC op voorsprong had gezet. De beloning voor de Velsenaren bleef echter uit.

RKC klopt Achilles na penalty's

Achilles '29 was tegen RKC Waalwijk dicht bij een nieuwe stunt. De club uit de zondag-topklasse, die Heracles Almelo eerder klopte, hield de nummer twee van de Jupiler League in Groesbeek op 2-2, maar verloor de strafschoppenserie: 1-3.

Pas vijf minuten voor tijd kwam RKC op 1-1 door Mark Janssen, die in de verlenging ook de 2-1 maakte, maar later rood kreeg wegens een grove charge. Ivo Rigter dwong namens Achilles alsnog een penaltyserie af, maar daarin faalden Tim Konings (naast), Arjan Goorman (gestopt) en Tim Sanders (gestopt).

RKC treft in de kwartfinales weer een amateurclub; Noordwijk won na de 3-3 stand na 120 minuten de penaltyserie; Marc van der Vegte van Sparta Nijkerk miste als enige.