Tom Van Hyfte maakt de tweede Limburgse treffer

Ajax laat zege op Roda in blessuretijd glippen

Een domper voor Ajax. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen kwam de ploeg van Peter Bosz in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC. Thom Van Hyfte zorgde met een kopbal in blessuretijd voor de gelijkmaker. De jonge Deen Kasper Dolberg maakte beide Amsterdamse treffers.

Ajax, waar achterin Davinson Sánchez zijn debuut maakte als vervanger van de geschorste Joël Veltman, was voor rust oppermachtig en ging verdiend met een voorsprong richting de kleedkamer. Dolberg tekende met een inkoppertje voor de 1-0 en de 2-1, waarbij hij knap voor zijn tegenstander kwam.

Roda had tussendoor bij een zeldzame aanval via Adil Auassar nog wel gelijkgemaakt.

Keeper Jasper Cillissen en verdediger Davinson Sánchez
    Spelers van Roda JC vieren feest, links een balende Kenny Tete
    Kasper Dolberg (l) en Davy Klaassen

Een aanhoudend Ajax-overwicht leverde na rust aanvankelijk geen kansen op. Die kwamen er pas nadat Roda via een tegenaanval bijna de 2-2 had gemaakt. Amin Younes en Nemanja Gudelj waren dicht bij de beslissing, net als Bertrand Traoré.

De huurling van Chelsea kon direct aan het Amsterdamse publiek laten zien over een neusje voor de goal te beschikken, maar zijn schot miste precisie.

In de slotfase trok Roda het initiatief naar zich toe en kort voor tijd kopte Van Hyfte raak. Daarna kreeg Frederic Ananou nog zijn tweede gele kaart, maar het punt kwam niet meer in gevaar voor de manschappen van Yannis Anastasiou.