Gervane Kastaneer maakt zijn tweede doelpunt in Arnhem
NOS Voetbal

ADO-aanvaller Kastaneer plaaggeest voor Fraser

ADO Den Haag heeft ook zijn tweede competitieduel gewonnen. Vitesse werd in Arnhem verrassend met 2-1 verslagen.

Vitesse begon overtuigend, maar Milot Rashica en Ricky van Wolfswinkel kregen de bal niet in het doel. Bij zijn derde kans had Van Wolfswinkel wel succes: de spits stuitte eerst op doelman Ernestas Setkus, maar kende geen enkele twijfel bij de rebound.

Vitesse leek de zaken daarna op orde te hebben, creëerde verschillende kansen, maar vergat te scoren.

Ricky van Wolfswinkel zette Vitesse op voorsprong

De eerste goede ADO-aanval leverde meteen de 1-1 op: Kastaneer kroop voor Guram Kashia en verschalkte doelman Eloy Room bij de eerste paal.

Na rust herhaalde hij dat kunststukje. De snelle buitenspeler, vorig jaar nog uitgeleend aan FC Eindhoven, ontsnapte aan de aandacht van Marvelous Nakamba en krulde de bal koeltjes langs Room.

In het verdere verloop van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer, maar de thuisclub stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman Setkus. In de slotfase zorgde invaller Dennis van der Heijden zelfs nog bijna voor de 1-3, maar zijn inzet vanaf de middenlijn belandde naast het lege doel van Vitesse.

Door de overwinning is ADO Den Haag nog ongeslagen in de eredivisie. Vorige week won de ploeg van Zeljko Petrovic al met 3-0 van Go Ahead Eagles. Vitesse blijft op drie punten staan na de 4-1 overwinning in Tilburg op Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl